Een familiebedrijf met geschiedenis

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1965

De oprichter L. van der Spruijt schreef de gelijknamige Handelsonderneming in bij de Kamer van Koophandel op 8 februari 1965. Op 9 februari werd de eerste nota uitgeschreven bij wielerspecialist Staals in Utrecht en was hiermee het startschot gegeven. De handelsonderneming leverde in deze tijd nog alle producten direct aan de detailhandel. Het assortiment bestond toen met name uit bromfietsonderdelen zoals tandwielen, zuigertjes, buddyseats en extra hoge sturen. Deze laatste zorgde ervoor dat er een vraag ontstond naar extra lange kabels. Daarnaast groeide de vraag naar fietskabels en werd er vanuit de industrie ook om kabels gevraagd. Hier werd door Lourens van der Spruijt op ingespeeld en de vraag naar kabels groeide en groeide. Omstreeks 1977 werd besloten om alleen met kabels verder te gaan voor zowel de tweewieler industrie als de overige industrieën. Om een goede marktpositie te creëren werd de merknaam Elvedes geregistreerd. Het merk Elvedes werd (en nog steeds) via de groothandel geleverd aan de detailhandel. De jaren daarna is het merk Elvedes een begrip geworden in de Benelux. In 2002 werd het stokje overgedragen aan de 2 zonen Carl en Peter, die het bedrijf en het merk Elvedes verder mochten laten groeien. Nu ruim 50 jaar na de oprichting kunnen we stellen dat Elvedes is uitgegroeid tot een prachtig familiebedrijf met een groeiende marktpositie in heel Europa.

Betrouwbaarheid & Kwaliteit

Elvedes streeft ernaar om zo goed mogelijk naar de vraag vanuit de markt te luisteren en dit te vertalen naar kwalitatief goede en innovatieve producten. De 2 broers, Carl en Peter zijn dagelijks zeer nauw betrokken bij alle facetten binnen het bedrijf. Carl houdt zich met name bezig met alle technische zaken binnen het bedrijf en Peter voornamelijk met de commerciële zaken. Daarnaast werkt Elvedes met een vast enthousiast team van medewerkers op het kantoor en in de fabriek, die elke dag met veel gedrevenheid hun steentje bijdragen binnen het bedrijf. De waardering voor onze betrouwbaarheid en kwaliteit wordt bevestigd door de lange samenwerking met onze klanten, soms al meer dan 45 jaar!

Nieuwbouw

Sinds december 2015 is Elvedes verhuisd naar een nieuwe locatie in Nieuwkuijk. Door de groei die Elvedes de laatste jaren doormaakte was er behoefte aan meer ruimte voor zowel kantoren, fabriek als magazijn. Er werd gekozen voor nieuwbouw en in 2014 werd er een stuk grond aangekocht. Op 2 maart 2015 werd de eerste kolom geplaatst door Lourens van der Spruijt, de oprichter van het bedrijf. Op 5 november 2015 is het nieuwe gebouw opgeleverd, om in december in gebruik genomen te kunnen worden. Het gebouw is gemaakt van prefab beton, met een moderne gevel aan de voorzijde. De routing en inrichting in het hele gebouw zijn zo ingedeeld dat er nog efficiënter gewerkt kan worden. Er is gekozen voor veel natuurlijk licht in het hele gebouw, om de werkomstandigheden te optimaliseren. Met deze mooie stap die gezet is, kan Elvedes de komende jaren gestaag doorgroeien en haar marktpositie in Europa vergroten.