Play

De ideale werkplaats

De ideale werkplaats

Als partner van de fietsenmaker zoekt Elvedes continu naar slimme oplossingen die het werken met onze producten nog makkelijker maken. Door het ontwikkelen van handige opbergsystemen en het bedenken van gebruiksvriendelijke verpakkingen wordt het werken in de fietswerkplaats een stuk eenvoudiger en leuker.

Het unieke Elvedes displayconcept

Een georganiseerde werkplaats begint bij het Elvedes displayconcept. Door slimme metalen displays te ontwikkelen, zijn alle Elvedes werkplaatsverpakkingen altijd binnen handbereik. Of het nu gaat om kabels, remblokken of parts, voor elke productgroep is er een handige display die GRATIS meegeleverd wordt bij een volle display. Ons displayconcept heeft zich de afgelopen jaren zeker bewezen in Europa en ondertussen zijn er al meer dan 2 000 dealers in Europa die gekozen hebben voor dit unieke concept.

Innovaties door Elvedes

Kabelprikker

De kabelprikker is nou zo’n handige uitvinding van Elvedes. Na het knippen van de buitenkabel kun je deze op een professionele wijze met de Elvedes kabelprikker weer rond maken en open prikken. Hierdoor kan het kabelhoedje gemakkelijk op de buitenkabel gemonteerd worden en gaat de binnenkabel met minimale wrijving in de buitenkabel. Deze kabelprikker is geschikt voor buitenkabel van zowel 4,9mm als 4,1mm.

Grip-Clip

Luisteren naar de mensen die met ons merk werken vinden we erg belangrijk. Tijdens beurzen kregen we diverse keren de vraag of er niet iets bedacht kon worden om ervoor te zorgen dat de buitenkabel niet terug in de werkplaatsdoos kon schieten na het afknippen. Na enkele brainstormsessies gedaan te hebben, werd het idee van de Grip-Clip geboren. Er werd door onze tekenaar een goede tekening gemaakt en vandaaruit 3D prints besteld. Het idee werkt! Na opdracht gegeven te hebben voor productie van een matrijs, werden de eerste Grip-Clips al na 4 weken in het productieproces opgenomen. Ondertussen zijn alle dozen voorzien van dit innovatieve stukje verpakkingsmateriaal wat het werken met Elvedes kabels nog makkelijker maakt.

Gepatenteerde klembout voor Shimano® rollerbrakes

Om de aftermarket goed van dienst te zijn, is Elvedes een kabelklembout gaan ontwikkelen die voor de nieuwe generatie Shimano® rollerbrakes geschikt is. De kabelklembout die Elvedes aanbiedt is zowel geschikt voor de voor- als achterrem, wat bij de originele klembout niet het geval is. Ook hoeft er geen speciale tool aangeschaft te worden om de klembout op de juiste afstand te monteren en gaat de montage dus vele malen sneller. Tot slot wordt er bij elke klembout een kunststof veiligheidskapje bijgeleverd, die ervoor zorgt dat de klembout is geborgd en nooit uit het systeem kan vallen. Dit product is ondertussen in veel fietswerkplaatsen onmisbaar geworden, maar ook in de OEM wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van deze innovatieve klembout. Elvedes heeft voor deze innovatieve een patent aangevraagd en gekregen.

White Compound velgremblokken

Om invulling te geven aan de vraag nar remblokken met veel remvermogen, die niet piepen en ook niet zwart afgeven door fijnstof die ontstaat tijdens het remmen, is Elvedes met haar leveranciers op zoek gegaan naar een nieuwe remcompound. Na vele verschillende samenstellingen getest te hebben is White Compound als zeer goed uit alle testen gekomen. Deze compound presteert erg goed bij hoge snelheden en is hiermee uitermate geschikt voor een hele brede doelgroep, zoals E-bikers, ATB’ers en racefietsers. Door de juiste samenstelling van de compound piepen de blokken niet en laten deze ook geen zwarte fijnstof achter op fiets en/of kleding. White Compound is ondertussen in veel winkels en werkplaatsen verkrijgbaar en wordt als zeer innovatief in de markt ontvangen.

Cable Tube

Een slim ontwerp is de basis om maximale functionaliteit uit een product te halen. Dat geldt ook voor de Elvedes Cable Tube, die met zijn spearpoint-design het contactoppervlak tussen kabel en frame terugbrengt tot een absoluut minimum. Zo beschermt de Cable Tube het balhoofd tegen beschadigingen door kabels en remleidingen.